Currygryte med kylling og kikerter servert med ris
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Basmatiris
125 g
Grønnsaksmiks med grønnkål
300 g
Gul løk
1/2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Kikerter
1 pakke
Stor kokosmelk
1 boks
Rød currypaste
1 pakke
Skivet kyllingfilet
350 g
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp retten med nøtter!
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Finhakk korianderen fra urtepakken. Sil laken av kikertene, og skyll kikertene i kaldt vann.
Varm opp en gryte med litt olje til middels høy varme. Stek løken og hvitløken i 1-2 minutter, til løken er blank. Ha grønnsaksmiksen og kikertene i gryten, og stek videre i 4-5 minutter.
Tilsett kokosmelken og ønsket mengde av currypasten, gi gryten et raskt oppkok, og ha i kyllingen. La gryten trekke på middels varme i 5-6 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper før servering.
Topp gryten med korianderen ved servering.
Fun fact! Koriander har i lang tid blitt brukt som alternativ medisin i blant annet India, Pakistan og Marokko. Her har den blitt brukt for å behandle en rekke plager som fordøyelsesproblemer, angst, søvnløshet, svimmelhet og hodepine.
Vel bekomme!