Currygryte med kylling og kikerter servert med ris

Currygryte med kylling og kikerter servert med ris

Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • pepper
    • salt
    Basmatiris
    125 g
    Grønnsaksmiks med grønnkål
    300 g
    Gul løk
    1/2 stk
    Kinesisk hvitløk
    1/2 stk
    Kikerter
    1 pakke
    Stor kokosmelk
    1 boks
    Rød currypaste
    1 pakke
    Skivet kyllingfilet
    350 g
    Koriander og kruspersille
    1/2 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Topp retten med nøtter!

    Tilbered risen som anvist på pakken.
    Skrell og finhakk løken og hvitløken. Finhakk korianderen fra urtepakken. Sil laken av kikertene, og skyll kikertene i kaldt vann.
    Varm opp en gryte med litt olje til middels høy varme. Stek løken og hvitløken i 1-2 minutter, til løken er blank. Ha grønnsaksmiksen og kikertene i gryten, og stek videre i 4-5 minutter.
    Tilsett kokosmelken og ønsket mengde av currypasten, gi gryten et raskt oppkok, og ha i kyllingen. La gryten trekke på middels varme i 5-6 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper før servering.
    Topp gryten med korianderen ved servering. 
    Fun fact! Koriander har i lang tid blitt brukt som alternativ medisin i blant annet India, Pakistan og Marokko. Her har den blitt brukt for å behandle en rekke plager som fordøyelsesproblemer, angst, søvnløshet, svimmelhet og hodepine.
    Vel bekomme!