Kremet fiskeform av laks, sei og grønnsaker med potetmos
Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- pepper
- salt
- smør
Poteter
700 g
Purreløk
1/2 stk
Gulrøtter
2 stk
Blomkål
1 stk
Laksefilet
180 g
Seifilet
450 g
Lett crème fraîche
300 g
Revet mozzarella
100 g
Mexican BBQ
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en ny vri, fordel potetmosen over fiskeblandingen og strø over osten før du steker formen i ovnen!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Snitt purreløken på midten og skyll den godt i kaldt vann. Finhakk purreløken. Skrell og kutt gulrøttene i skiver, og kutt blomkålen i buketter. Ha grønnsakene i en stor ildfast form. Skjær fisken i terninger.
Bland crème fraîchen, det meksikanske grillkrydderet, 1/2 ts salt og litt pepper sammen i en bolle. Vend fisketerningene inn i crème fraîche-blandingen, og fordel det hele over grønnsakene i formen. Strø over mozzarellaen. Stek formen i ovnen i 15-20 minutter.
Hell vannet av potetene, og mos dem sammen med 2 ss smør. Spe på med ca. 2 dl melk, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!