Kyllingbryst med maiskrem, røstipoteter og rødvinssaus

Kyllingbryst med maiskrem, røstipoteter og rødvinssaus

Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
    • egg
    • laktosefri melk
    • laktosefritt smør
    • olje
    • pepper
    • salt
    Maiskorn
    1 pakke
    Poteter
    350 g
    Maisstivelse
    1 pakke
    Kyllingbryst med skinn
    420 g
    Gul løk
    1 stk
    Sukkererter
    150 g
    Rødvinssaus
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Kok eller ovnsbak potetene, om du vil spare tid!

    Sett stekeovnen på 220 grader.
    Skrell og kutt løken i båter og ha den over i en ildfast form. Ha over litt olje, salt og pepper, og stek løken i ovnen i ca. 20 minutter.
     Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 2-3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Ta løken ut av ovnen og legg kyllingen oppå løken og stek den i ovnen sammen med løken i 12-15 minutter, eller til den er gjennomstekt. 
     Riv potetene på et rivjern. Press ut vannet av de revne potetene med hendene, og ha potetene i en skål. Bland inn 1 egg, 1 pakke maisstivelse og litt salt og pepper. Form ca. 3 røstipoteter (potetkaker) av blandingen. Varm opp en stekepanne med litt smør til middels høy varme. Stek røstipotetene i 4-5 minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomstekte. Legg røstipotetene på et serveringsfat, og dekk dem med aluminiumsfolie slik at de holder seg varme frem til servering. 
    Ha rødvinsausen i en kjele og gi den et lite oppkok. La den stå på lav varme frem til servering.
     Sil vannet av maiskornene, og ha maiskornene i en kjele sammen med 1/2 dl laktosefri melk og 1 ts laktosefritt smør. Gi det hele et raskt oppkok, og kjør blandingen til en krem med en stavmikser. Smak til med salt.
    Kok opp 5 dl vann i en kjele og kok sukkerertene i ca. 1 minutt. 
    Grill kyllingen på direkte varme i 2-3 minutter på hver side og deretter på indirekte varme i 10-15 minutter, eller til den er gjennomstekt. Pakk løkbåtene inn i aluminuimsfolie og grill dem i ca. 20 minutter på indirekte varme. 
    Vel bekomme!