Nachos med bønnestuing og crunchy guacamole

Nachos med bønnestuing og crunchy guacamole

Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Rødløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Rød chili
1/2 stk
Kidneybønner
1 pakke
Tomater
2 stk
Three spice
1 pakke
Nachos
1 pakke
Revet vegansk ost
1 pakke
(Laktose)
Kjerneblanding
1 pakke
Avokado
1 stk
Lime
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilbered gjerne nachoene i mindre former, slik at alle får hver sin porsjonsform.

Sett stekeovnen på 225 grader. 
Skrell og finhakk rødløken og hvitløken. Fjern frøene og hinnene fra chilien, og kutt chilien i tynne skiver. Hell laken av kidneybønnene og skyll bønnene godt i kaldt vann. Kutt tomatene i små biter.
 Varm opp en stor kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken, hvitløken og chilien i 2-3 minutter, til det er mykt og litt gyllent. Tilsett 1 dl vann, kidneybønnene, tacokrydderet og halvparten av tomatbitene. La det hele småkoke i 12-15 minutter, og rør om innimellom. Smak til med litt salt.
 Grovhakk kjerneblandingen. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme og rist kjerneblandingen i 2-3 minutter, til kjernene er gylne og sprø. Skrell avokadoen, fjern stenen og ha avokadokjøttet i en bolle. Mos avokadoen med en gaffel, vend inn kjernene og smak til med salt, pepper og saft fra limen.
Legg nachochipsene i bunnen av en smurt ildfast form. Strø over mesteparten av den revne osten og fordel bønnestuingen på toppen. Avslutt med resten av tomatbitene og resten av osten. Stek formen i ovnen i 4-5 minutter, og pass på så det ikke svir seg.
Server nachoene toppet med guacamolen.
Fun fact! Nachos ble laget for første gang rundt 1943, i byen Piedras Negras i Mexico, av Ignacio Anaya. Da restauranten hvor Anaya var hovmester fikk uventede gjester etter stengetid, måtte Anaya slenge sammen noe av det han hadde på kjøkkenet. Det ble frityrstekte maistortillas (også kalt totopos) med smeltet ost og jalapeños i skiver, og han oppkalte retten etter seg selv. Nacho er nemlig et vanlig kallenavn for navnet Ignacio i spansktalende land.
Vel bekomme!