Kremet sellerirotsuppe med sprøstekte kikerter og hvitløksbrød

Kremet sellerirotsuppe med sprøstekte kikerter og hvitløksbrød

Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Gluten
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Havrematfløte
1 pakke
(Gluten)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sitron
1/2 stk
Timian og bladpersille
1/2 pakke
Fiskekrydder
1 pakke
(Sennep)
Kikerter
1 pakke
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag hvitløkssmør av 4 ss plantemargarin, hvitløk, timian og salt, og smør det på de stekte brødene.

Skrell selleriroten og kutt den i små terninger. Grovhakk løken og finhakk halve hvitløken. Sil laken av kikertene og skyll dem godt i kaldt vann. 
 Ha sellerirotterningene, løken, den hakkede hvitløken og halvparten av kikertene i en stor gryte. Tilsett havrematfløten, 4 desiliter vann og grønnsaksbuljongen. La det hele småkoke under lokk i 10-12 minutter, eller til sellerirotbitene er helt møre. Mos blandingen til en helt jevn suppe med stavmikser eller i blender. Smak til med salt, pepper og saft fra sitronen. Spe på med mer vann om suppen blir for tykk.
Riv bladene av timianen fra urtepakken. Varm opp litt olivenolje i en stekepanne og fres kikertene til de er sprø, 2-3 minutter. Bland inn fiskekrydderet og en neve av timianbladene mot slutten av steketiden. Sett til side.
 Sett ovnen på 225 grader. Legg multibrødene på en stekerist og stek dem midt i ovnen i 4-5 minutter.
Kutt resten av hvitløken i to og gni på det varme brødet sammen med litt olje og salt. Del brødene i brede strimler med en skarp kniv.
Server suppen toppet med de sprøstekte kikertene og pynt med friske timianbladene. Server hvitløksbrødet ved siden av.
Vel bekomme!