Kremet sellerirotsuppe med sprøstekte kikerter og hvitløksbrød
Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Gluten·
- Selleri
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Sellerirot
300 g
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Havrematfløte
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sitron
1/2 stk
Timian og bladpersille
1/2 pakke
Fiskekrydder
1 pakke
Kikerter
1 pakke
Rustikke multibrød
2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag hvitløkssmør av 4 ss plantemargarin, hvitløk, timian og salt, og smør det på de stekte brødene.
Skrell selleriroten og kutt den i små terninger. Grovhakk løken og finhakk halve hvitløken. Sil laken av kikertene og skyll dem godt i kaldt vann.
Ha sellerirotterningene, løken, den hakkede hvitløken og halvparten av kikertene i en stor gryte. Tilsett havrematfløten, 4 desiliter vann og grønnsaksbuljongen. La det hele småkoke under lokk i 10-12 minutter, eller til sellerirotbitene er helt møre. Mos blandingen til en helt jevn suppe med stavmikser eller i blender. Smak til med salt, pepper og saft fra sitronen. Spe på med mer vann om suppen blir for tykk.
Riv bladene av timianen fra urtepakken. Varm opp litt olivenolje i en stekepanne og fres kikertene til de er sprø, 2-3 minutter. Bland inn fiskekrydderet og en neve av timianbladene mot slutten av steketiden. Sett til side.
Sett ovnen på 225 grader. Legg multibrødene på en stekerist og stek dem midt i ovnen i 4-5 minutter.
Kutt resten av hvitløken i to og gni på det varme brødet sammen med litt olje og salt. Del brødene i brede strimler med en skarp kniv.
Server suppen toppet med de sprøstekte kikertene og pynt med friske timianbladene. Server hvitløksbrødet ved siden av.
Vel bekomme!