Kyllingbryst med maiskrem, røstipoteter og barbecuesaus
Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Sennep·
- Bygg·
- Fisk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- egg
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Maiskorn
2 pakke
Poteter
700 g
Maisstivelse
1 pakke
Kyllingbryst med skinn
630 g
Gul løk
2 stk
Sukkererter
150 g
Barbecuesaus
2 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok eller ovnsbak potetene, om du vil spare tid!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og kutt løkene i båter og ha dem over i en stor ildfast form. Ha over litt olje, salt og pepper, og stek dem i ovnen i 20-25 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 2-3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Ta løken ut av ovnen og legg kyllingen oppå løken. Stek kyllingen i ovnen sammen med løken i 12-15 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Riv potetene på et rivjern. Press ut vannet av de revne potetene med hendene, og ha potetene i en skål. Bland inn 1 egg, 1 pakke maisstivelse og litt salt og pepper. Form ca. 6 røstipoteter (potetkaker) av blandingen. Varm opp en stekepanne med litt smør til middels høy varme. Stek røstipotetene i 4-5 minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomstekte. Legg røstipotetene på et serveringsfat, og dekk dem med aluminiumsfolie slik at de holder seg varme frem til servering.
Sil vannet av maiskornene, og ha maiskornene i en kjele sammen med 1/2 dl melk og 1 ts smør. Gi det hele et raskt oppkok, og kjør blandingen til en krem med en stavmikser. Smak til med salt.
Kok opp 5 dl vann i en kjele og kok sukkerertene i ca. 1 minutt.
Server barbecuesausen til retten.
Grill kyllingen på direkte varme i 2-3 minutter på hver side og deretter på indirekte varme i 10-15 minutter, eller til den er gjennomstekt. Pakk løkbåtene inn i aluminuimsfolie og grill dem i ca. 20 minutter på indirekte varme.
Vel bekomme!