Tempuratorsk med ris, frisk agurk- og reddiksalat og mangodressing
Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- sukker
Basmatiris
250 g
Grønne erter
250 g
Agurk
1 stk
Reddiker
1 pakke
Lime
1 stk
Lettrømme
150 g
Mangochutney
1 glass
Tempurapanert torsk
680 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Finhakk korianderen og vend den inn med risen hvis alle i familien liker koriander!
Tilbered risen som anvist på pakken. Kok ertene sammen med risen, under lokk, de siste ca. 2 minuttene av risens koketid.
Bland lettrømmen og mangochutneyen i en skål, og smak til med litt saft fra halve limen.
Kutt agurkene i tynne skiver på langs med en ostehøvel. Bruk en kniv og kutt reddikene i tynne skiver. Bland agurk- og reddikskivene sammen i en serveringsskål. Smak til med 1 ts sukker og saft fra resten av limen.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme. Stek fisken i ca. 3 minutter på hver side, eller til den er gjennomvarm.
Fun fact! Tempura er i det japanske kjøkkenet grønnsaker og sjømat som er panert og frityrstekt i olje. Teknikken ble introdusert i Japan på 1500-tallet av portugisiske katolske misjonærer. Navnet "tempura" kommer sannsynligvis fra misjonærenes betegnelse på fasten ”tempora”, der man ikke fikk spise retter med kjøtt.
Vel bekomme!