Hjemmelaget fiskesuppe med torsk, reker, purreløk og gulrot, servert med steinovnsbakte multibrød

Hjemmelaget fiskesuppe med torsk, reker, purreløk og gulrot, servert med steinovnsbakte multibrød

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
Banansjalottløk
1 stk
Fennikel
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Purreløk
½ stk
Sitron
1 stk
Fiskebuljong
2 pakke
(Fisk)
Lett crème fraîche
300 g
(Melk, Laktose)
Maisstivelse
1 pakke
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Lyngen-reker
1 pakke
(Skalldyr)
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt godt smør på rundstykkene ved servering.

Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell banansjalottløken og kutt den og fennikelen i terninger. Kutt gulrøttene i tynne staver. Skyll purreløken og kutt den i skiver. Bland maisstivelsen sammen med 4 ss vann i en kopp. Skjær fisken i terninger. 
 Varm opp en kjele med litt smør til middels høy varme, og stek løken og fennikelen i 2-3 minutter, til løken er blank. Tilsett 1 liter vann og fiskebuljongen, og kok opp. La suppen småkoke i ca. 5 minutter. Ha i crème fraîchen og litt og litt av maisstivelsen til suppen har ønsket konsistens. Kok opp, og la suppen småkoke i ytterligere 5 minutter. 
Ha fisken, gulrøttene og purreløken i suppen, og la den trekke i 3-4 minutter. Smak til med saft fra sitronen og litt salt og pepper.
Varm multibrødene i ovnen i 3–4 minutter. 
Kutt sitronen i båter. Topp suppen med rekene ved servering, og server sitronbåtene og brødet ved siden av.
Vel bekomme!