Indrefilet av svin med gulrot- og currykrem og stekt kål med ingefær
4.02 (66)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Marinert indrefilet av svin
300 g
Mexican BBQ
1 pakke
Gulrøtter
600 g
Rød currypaste
50 g
Kokosmelk
1,65 dl
Lime
1 stk
Grønn spisskål
1 bit
Ingefær
1/2 bit
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du et steketermometer? Stek indrefileten til den har 66-68 grader i kjernetemperatur.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell gulrøttene og kutt dem i grove biter. Kok gulrøttene i 12–14 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Legg kjøttet i en ildfast form, og krydre det med salt, pepper og det meksikanske grillkrydderet. Stek formen i ovnen i 12–15 minutter.
Kutt spisskålen i grove biter. Skrell ingefæren og riv den på et rivjern.
Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp igjen til høy varme. Stek kålen og ingefæren i 2–3 minutter, og smak til med saft fra halve limen, salt og pepper.
Sil vannet av gulrøttene, og ha dem tilbake i kjelen. Tilsett 1 ss smør, ønsket mengde currypaste, kokosmelken og litt salt, og kjør det hele sammen til en glatt krem med en stavmikser. Smak til med saft fra resten av limen.
La kjøttet hvile i 3–4 minutter før du skjærer det i tynne skiver.
Vel bekomme!