Fyldig tomatisert bønne- og linsesuppe servert med ris, avokado og nachochips
Ny oppskrift
Under 45 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- salt
Jasminris
150 g
Gul løk
1/2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Grønn paprika
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Linsemiks
1/2 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Three spice
1 pakke
Chipotlemiks
1 pakke
Koriander
1 bunt
Avokado
1 stk
Lime
1 stk
Nachochips
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett et par spiseskjeer finhakket mørk kokesjokolade i suppen for ekstra fyldig smak!
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Kutt paprikaen i små biter. Hell laken av bønnene, og skyll bønnene i kaldt vann.
Varm opp en stor gryte med litt olje til høy varme. Stek løken og hvitløken 2-3 minutter, til det er gyllent. Tilsett 0,5 liter vann, paprikaen, de sorte bønnene, grønnsaksbuljongen, tacokrydderet, ønsket mengde chipotlemiks og halvparten av linsemiksen. La det hele småkoke under lokk i minst 15 minutter, og smak til med salt og pepper. Mos suppen raskt med en stavmikser før servering, men la suppen ha en litt grov konsistens.
Grovhakk ønsket mengde av korianderen. Kutt avokadoen i to, fjern stenen og ta ut innmaten med en skje. Kutt avokadokjøttet i skiver, og kutt limen i båter.
Server suppen med risen, avokadoskivene og korianderen. Server limebåtene og nachochipsene ved siden av.
Vel bekomme!