Club sandwich med kylling, bacon og egg servert med ovnsbakte småpoteter
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Småpoteter
900 g
Potetkrydder
2 pakke
Skivet kyllingfilet
600 g
Baconterninger
300 g
Egg
6 stk
Tomater
3 stk
Pitabrød
8 stk
Aioli
300 g
Tobladssalat
100 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt potetene i tynne skiver. Fordel skivene utover et stekebrett og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetskivene i ovnen på 220 grader i ca. 20 minutter.
Sett stekeovnen på 190 grader. Bruk varmluftfunksjon hvis ovnen din har det.
Skyll potetene. Kutt de største potetene i to. Fordel potetene utover i en stor ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn potetkrydderet når potetene er ferdigstekte.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek baconterningene i 4–5 minutter, eller til de er sprø og gylne. Legg baconterningene til side i en skål, og stek kyllingskivene i stekepannen i 3–4 minutter, eller til de er gjennomstekte. Legg kyllingen til side i en skål.
Ha litt ny olje i stekepannen fra punkt 3 om nødvendig, og varm stekepannen opp til middels høy varme. Knekk eggene i pannen og stek dem i et par minutter, eller til de er faste nok til at du kan snu dem. Snu eggene, og stek dem i et lite minutt på den andre siden. Eggene skal være faste utenpå, men bløte inni.
Varm pitabrødene i ovnen i 3–4 minutter.
Kutt tomatene i skiver. Del pitabrødene i to på midten og legg den ene halvdelen av hvert pitabrød på kjøkkenbenken. Smør pitabrødene med aioli, og fordel tobladssalaten, tomatskivene, kyllingen, baconterningene og eggene på toppen. Topp med den andre halvdelen av hvert brød.
Server sandwichene med de stekte potetene ved siden av.
Vel bekomme!