Fiskegrateng med småpoteter, råkostsalat og persillesmør
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- smør
Småpoteter
600 g
Fiskegrateng
1200 g
Panering
1 pakke
Gulrøtter
400 g
Eple
1 stk
Sitron
1 stk
Bladpersille
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp fiskegratengen med litt parmesan før steking!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok småpotetene i 18-20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Ha fiskegratengen i en smurt ildfast form, og jevn den utover formen med en skje. Strø over paneringen, og topp med noen klatter smør. Stek fiskegratengen i ovnen i 15-20 minutter.
Skrell gulrøttene, og grovriv gulrøttene og eplet på et rivjern. Bland gulrøttene og eplet sammen i en serveringsskål, og smak til med saft fra halve sitronen.
Smelt ca. 4 ss smør i en liten kjele på lav varme. Finhakk ønsket mengde av bladpersillen. Vend persillen inn i smøret, og smak til med saft fra halve sitronen.
Har du grønnsaker, frukt eller urter til overs i kjøleskapet? Råkostsalaten kan varieres i det uendelige! Kanskje barna vil eksperimentere og lage sin egen versjon?
Vel bekomme!