Indisk gryte med kjøttdeig og erter servert med ris, pitabrød, mangochutney og yoghurt
Ny oppskrift
Under 25 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
Basmatiris
125 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Gul løk
1 stk
Kjøttdeig
350 g
Garam masala
1 pakke
Hakkede tomater
400 ml
Grønne erter
125 g
Pitabrød
4 stk
Mangochutney
1 glass
Yoghurt naturell
150 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt smør og finhakket hvitløk på pitabrødene før du har dem i ovnen.
Sett stekeovnen på 190 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken, men ha det tyrkiske krydderet i kokevannet.
Skrell løken og finhakk den. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kjøttdeigen og løken i 3-4 minutter. Tilsett halvparten av garam masala-krydderet og de hakkede tomatene, og la det hele småkoke i 5-10 minutter. Ha i ertene de siste 2 minuttene av koketiden. Smak til med salt, pepper, sukker og resten av garam masala-krydderet.
Fukt
ønsket antall pitabrød med vann og stek dem i ovnen i 3-5 minutter.
Server mangochutneyen og yoghurten til retten.
Vel bekomme!