Indisk gryte med kjøttdeig og erter servert med ris, pitabrød, mangochutney og yoghurt

Indisk gryte med kjøttdeig og erter servert med ris, pitabrød, mangochutney og yoghurt

Ny oppskrift
Under 25 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Basmatiris
125 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Gul løk
1 stk
Kjøttdeig
350 g
Garam masala
1 pakke
Hakkede tomater
400 ml
Grønne erter
125 g
Pitabrød
4 stk
(Hvete, Rug)
Mangochutney
1 glass
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt smør og finhakket hvitløk på pitabrødene før du har dem i ovnen.

Sett stekeovnen på 190 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken, men ha det tyrkiske krydderet i kokevannet. 
 Skrell løken og finhakk den. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kjøttdeigen og løken i 3-4 minutter. Tilsett halvparten av garam masala-krydderet og de hakkede tomatene, og la det hele småkoke i 5-10 minutter. Ha i ertene de siste 2 minuttene av koketiden. Smak til med salt, pepper, sukker og resten av garam masala-krydderet.
Fukt ønsket antall pitabrød med vann og stek dem i ovnen i 3-5 minutter. 
Server mangochutneyen og yoghurten til retten.
Vel bekomme!