Kjøttboller med potet- og sellerirotmos, bakte gulrøtter, rørte tyttebær og sjysaus

Kjøttboller med potet- og sellerirotmos, bakte gulrøtter, rørte tyttebær og sjysaus

Ny oppskrift
Under 40 min
6 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
700 g
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Gulrøtter
600 g
Kjøttboller med grønnsaker
660 g
Sjysaus
1 pakke
Rørte tyttebær
100 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt malt muskatnøtt i potetmosen for ekstra smak.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell potetene om ønskelig. Skrell selleriroten. Kutt potetene og selleriroten i grove biter, og kok grønnsaksbitene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i ca. 20 minutter.
Ha sjysausen i en kjele og gi den et lite oppkok. La den stå lav varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kjøttbollene i ca. 5 minutter.
Hell vannet av potetene og selleriroten, og mos dem sammen med 2 ss smør. Spe på med ca. 2 dl melk, litt og litt, under omrøring, til mosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Server retten med de rørte tyttebærene.
Vel bekomme!