Kremet fullkornslinguini med spicy arrabiatasaus, squash og pinjekjerner
Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Gluten
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Squash
1 stk
Pinjekjerner
1 pakke
Rødløk
1/2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Chiliflak
1/2 pakke
Oregano
1 pakke
Moste tomater
350 ml
Fullkornslinguine
250 g
Egg
2 stk
Crème fraîche
1 pakke
Gressløk
1/2 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kjør tomatsausen glatt med en stavmikser om du ønsker det!
Sett stekeovnen på 240 grader.
Dekk et stekebrett med bakepapir. Kutt squashen i ca. 0,5 cm tykke skiver. Fordel squashen utover litt tørkepapir eller et kjøkkenhåndkle og strø litt salt over. La det ligge i ca. 5 minutter. Tørk av saltet med litt papir, og fordel squashskivene utover stekebrettet. Drypp over litt olje og krydre med salt og pepper. Stek squashskivene i ovnen i 12-15 minutter, til de er gylne. Stek pinjekjernene sammen med squashen de siste 3 minuttene av steketiden.
Skrell og finhakk rødløken og hvitløken. Varm opp en stor kjele med litt olivenolje til middels høy varme, og stek hvitløken, rødløken, chiliflakesene og basilikum- og oreganokrydderet i et par minutter. Hell over de moste tomatene, og la det hele småkoke i 10-12 minutter.
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Hell vannet av pastaen når den er ferdigkokt, men spar på ca. 1/2 dl av pastavannet. Ha pastaen tilbake i kjelen.
Knekk eggene, og skill eggeplommene fra eggehvitene. Bland sammen eggeplommene, crème fraîchen og en god klype pepper i en bolle. Sett kjelen med pastaen på en kokeplate på middels høy varme, og vend inn den kremede eggeblandingen. Varm det hele opp under omrøring, til blandingen tykner. Spe på med litt av pastavannet ved behov, til blandingen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
Finhakk gressløken og vend den inn med den kremede linguinien før servering.
Vel bekomme!