Maistortillas med crispy halloumi, bønnekrem, chipotlestekt sopp og tomat- og løksalsa

Maistortillas med crispy halloumi, bønnekrem, chipotlestekt sopp og tomat- og løksalsa

Ny oppskrift
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Halloumi
200 g
(Melk, Laktose)
Minisjampinjong
200 g
Chipotlemiks
1/2 pakke
Agurk
1 stk
Hvite bønner
1 pakke
Lime
1 stk
Tomater
2 stk
Koriander
1 bunt
Banansjalottløk
1 stk
Maistortillaer
10 stk
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server retten med syltet jalapeño!

Sett stekeovnen på 220 grader.
 Hell laken av bønnene, skyll bønnene i kaldt vann og ha dem i et litermål. Skvis over saften fra halve limen, og kjør blandingen glatt med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og 1-2 ss olivenolje. Spe på med vann for glattere konsistens om ønskelig.
 Kutt tomatene i små terninger. Skrell og finhakk banansjalottløken. Finhakk korianderen. Bland tomatene, løken og halvparten av korianderen sammen i en skål, og smak til med salt, saft fra resten av limen og et par spiseskjeer olivenolje.
Kutt agurken i tynne staver, og legg agurkstavene på et fat. Drypp over litt olivenolje. 
 Skrell og press hvitløken. Bland hvitløken sammen med lettrømmen, og smak til med salt og pepper.
 Kutt soppen i skiver. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek soppen til den er gyllen. Skru ned varmen litt, tilsett chipotlekrydderet og litt salt, og stek videre i ca. 1 minutt. Tilsett litt olivenolje mot slutten av steketiden. Ha soppen til side i en skål og hold den varm frem til servering.
 Skjær halloumiosten i tynne staver. Ha ca. 1 ss olje i stekepannen fra punkt 6, og varm stekepannen opp igjen til høy varme. Stek halloumistavene i 5-7 minutter, eller til de har en gyllen stekeskorpe på alle sider. 
Varm maistortillaene som anvist på pakken.
Server maistortillaene med bønnekremen, soppen, halloumiosten, agurkstavene, tomat- og løksalsaen, hvitløksdressingen og resten av korianderen. 
Vel bekomme!