Smørstekt svinekam med ovnsbakt sellerirot, bearnéssaus og småpoteter
Ny oppskrift
Under 45 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Sellerirot
300 g
Småpoteter
300 g
Mager svinekam i skiver
350 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Bearnéssaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt smør og urter i aluminiumsfolien med selleriroten.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Kutt selleriroten i båter. Pakk sellerirotbåtene inn i aluminiumsfolie og stek dem i ovnen i ca. 30 minutter.
Kok småpotetene i saltet vann i ca. 15 minutter. Ha potetene i en ildfast form og vend inn litt olivenolje og salt. Stek potetene i ovnen i ca. 15 minutter. Vend på potetene underveis i stekingen.
Varm opp bearnéssausen i en liten kjele på lav varme.
Knus hvitløken med flatsiden av en kniv. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek kjøttet i 1-2 minutter på hver side. Tilsett 4 ss smør og hvitløken, og stek kjøttet i 2-3 minutter på hver side. Bruk en spiseskje til å øse smøret over kjøttet mens det steker. La kjøttet hvile i ca. 5 minutter før servering.
Tips! Har du grovt havsalt? Lag saltbakte poteter! Bland saltet sammen med litt vann slik at du får en glatt og jevn masse. Fordel saltmassen i bunnen av en ildfast form, og legg småpotetene oppå saltet. Stek potetene i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomstekte og gylne.
Vel bekomme!