Torsk med bakte gulbeter, grønnkål, poteter og sandefjordsmør

Torsk med bakte gulbeter, grønnkål, poteter og sandefjordsmør

Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • salt
Gulbeter
2 stk
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Strimlet grønnkål
100 g
Småpoteter
300 g
Kremfløte
½ dl
(Melk, Laktose)
Smør
100 g
(Melk, Laktose)
Gressløk
1 pakke
Sitron
1/2 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bytt gjerne plass på stekebrettene underveis i stekingen slik at grønnsakene og fisken blir jevnt stekt.

Sett stekeovnen på 180 grader. Bruk gjerne varmluftfunksjonen om du har. 
Vask gulbetene og kutt dem i båter. Fordel gulbetene utover et stekebrett med bakepapir. Stek brettet i ovnen i ca. 30 minutter, eller til betene er gjennomstekte. Vend inn 1 ss smør og litt salt ved servering.
Kok småpotetene i lettsaltet vann i 10-15 minutter. Sil av vannet, og ha potetene over på stekebrettet sammen med betene de siste 15-20 minuttene av betenes steketid. Topp potetene med olivenolje. Vend på grønnsakene underveis i stekingen slik at de får en jevn stekeskorpe.
Fordel torsken og grønnkålen utover et annet stekebrett med bakepapir, hell over godt med olivenolje og krydre med salt. Stek brettet i ovnen i ca. 10 minutter. Fisken er klar når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
 Grovhakk ønsket mengde av gressløken. Hell fløten i en kjele og varm den opp på lav varme. Skjær smøret i terninger. Pisk smørterningene inn i den varme fløten, litt og litt, under omrøring. Smak til med salt og saft fra sitronen. Ha i gressløken rett før servering. 
Server torsken med gulbetene, grønnkålen, potetene og sandefjordsmøret.
Vel bekomme!