Byggotto med stekt brokkoli, ristede hasselnøtter og eggesmør med bacon
Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Hasselnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Byggkorn
250 g
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Banansjalottløk
1 stk
Eplejuice
½-1 dl
Kremfløte
1 dl
Gran Biraghi
1 pakke
Sitron
½ stk
Brokkoli
1 stk
Egg
1 stk
Baconterninger
150 g
Hasselnøtter
80 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Krydre retten med nykvernet pepper ved servering.
Sett stekeovnen på 160 grader. Bruk gjerne varmluftfunksjonen om du har.
Tilbered byggkornene som anvist på pakken. Ha grønnsaksbuljongen i kokevannet.
Fjern ca. 1 cm av brokkolistilken og kutt hele brokkolien i to. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek brokkolien med snittflaten ned. Dryss over litt salt og pepper, og la brokkolien steke til den har fått en fin stekeskorpe. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden. Legg brokkolien på et stekebrett med bakepapir, og stek brettet i ovnen i 10-12 minutter. Brokkolikjernen skal ha litt tyggemotstand.
Kok egget i 8-9 minutter. Avkjøl egget i kaldt vann, skrell det og kutt det i grove biter.
Skrell og finhakk banansjalottløken. Varm opp en stor stekepanne eller en kjele med litt olivenolje til middels varme. Stek løken i 1-2 minutter, til den er blank. Tilsett de kokte byggkornene, eplejuicen og fløten, og kok opp. La det koke til fløten har kokt inn. Ta pannen av platen, og rør inn 2 ss smør og ønsket mengde av Gran Biraghi-osten. Smak til med salt og saft fra sitronen.
Finhakk hasselnøttene. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist hasselnøttene i ca. 1 minutt, eller til de er gylne. Legg hasselnøttene over på en tallerken.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek baconet i 3-4 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Tilsett eggebitene og 100 gram smør og stek videre i ca. 1 minutt.
Server byggottoen med den stekte brokkolien og eggesmøret, og topp med hasselnøttene.
Vel bekomme!