Mac 'n' peas med kremet grønnsakssaus
Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Rug·
- Gluten
Basisvarer:
- Olivenolje
- salt
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Blomkål
1/2 stk
Gulrot
1 stk
Havrematfløte
1/2 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Næringsgjær
1 pakke
Makaroni
200 g
Erter
250 g
Timian og bladpersille
1/2 pakke
Rustikke multibrød
2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt et hvitløksfedd i to og gni snittflaten mot de ferdigstekte multibrødene etter at du har skåret dem i to. Topp med litt olivenolje og salt.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skrell og grovhakk den gule løken og hvitløken. Fjern bladene og det nederste av stilken på blomkålen og kutt blomkålen i biter. Skrell gulroten og kutt den i biter.
Varm opp en stor kjele med litt olivenolje til litt over middels varme. Stek løken og hvitløken i ca. 2 minutter, til løken er blank. Tilsett blomkål- og gulrotbitene, matfløten, 2 dl vann, næringsgjæren og grønnsaksbuljongen. Gi det hele et oppkok og la det koke under lokk i 10-12 minutter, til grønnsakene er helt møre. Mos blandingen til en helt jevn saus med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt, og spe på med vann hvis sausen blir for tykk.
Plukk bladene av timianen fra urtepakken. Varm opp en stekepanne med litt olivenolje til høy varme. Stek ertene og halvparten av timianbladene i ca. 1 minutt, til ertene er gjennomvarme. Smak til med litt salt.
Varm multibrødene i ovnen som anvist på pakken.
Vend grønnsakssausen inn med den ferdigkokte pastaen. Vend inn ertene og topp med resten av timianen.
Fun fact! Dette er første gang i Adams matkasse at vi bruker næringsgjær! Næringsgjær er et krydder som er mye brukt i vegansk matlaging, og smaken er osteaktig og full av umami!
Vel bekomme!