Ytrefilet av svin med maiskrem, stekt hjertesalat og reddik og fullkornsris
Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Banansjalottløk
1 stk
Maiskorn
2 pakke
Marinert ytrefilet av svin
600 g
Fullkornsris
250 g
Hjertesalat
2 stk
Reddiker
1 pakke
Vårløk
1 pakke
Sitron
1/2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag en frisk salat av hjertesalaten om barna foretrekker den rå.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk banansjalottløken. Sil laken av maiskornene. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken og maisen i 2-3 minutter. Ha i ca. 1 1/2 dl melk og 1 ss smør. Kok opp og la det småkoke i 2-3 minutter. Kjør blandingen sammen til en grov krem med en stavmikser. Smak til med salt, og hold kremen varm frem til servering.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek ytrefileten i 2-3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper. Ha kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i ca. 15 minutter. Når kjernetemperaturen er ca. 60 grader, er kjøttet ferdig. La kjøttet hvile i 3-4 minutter før servering, og skjær det deretter i skiver.
Kutt hjertesalatene i fire på langs, og skyll dem i kaldt vann. Kutt reddikene i fire. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek reddikene i 3-4 minutter, til de har fått litt farge. Stek hjertesalatene i ca. 2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper, og skriv over litt saft fra sitronen før servering.
Finsnitt vårløken. Vend vårløken inn i risen før servering, eller server den ved siden av.
Fun fact! Visste du at reddiken faktisk stammer fra Kina? Den varianten vi er mest vant til i Norge, kalles sommerreddik. Grunnen til at reddiken har en pikant og spiss smak er at den inneholder sennepsolje.
Vel bekomme!