Chorizostekt torsk og pinjekjerner med blomkålpuré og ovnsbakte potet- og gulrotskiver
Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Blomkål
1 stk
Torskefilet
375 g
Chorizo
100 g
Pinjekjerner
1 pakke
Sitron
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek fisken i ovnen! Legg den i en ildfast form, og topp med chorizoen, pinjekjernene og 2 ss smør. Stek formen i ovnen i ca. 10 minutter.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell gulrøttene. Kutt potetene og gulrøttene i skiver. Knus hvitløken med flatsiden av en kniv. Fordel potetene, gulrøttene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 20-25 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte og gylne.
Sett en kjele med lettsaltet vann på kok. Del blomkålen i mindre buketter. Kok blomkålbukettene i vannet i 8-10 minutter, til de er helt møre.
Skjær chorizoen i strimler. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek fisken i 2-3 minutter på hver side. Krydre fisken med litt salt og pepper. Ha i chorizoen, pinjekjernene og 2 ss smør, og stek videre i 2-3 minutter.
Sil vannet av blomkålen, og mos den sammen med 1 ss smør. Spe på med ca. 0,5 dl melk, litt og litt, til puréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!