Helstekt indrefilet av svin med ovnsbakte grønnsaker, villris og bearnéssaus
Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Gulrøtter
2 stk
Timian og bladpersille
1 pakke
Minisjampinjong
100 g
Rødløk
½ stk
Gulbete
1 stk
Rødbete
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Villrisblanding
125 g
Marinert indrefilet av svin
300 g
Bearnéssaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du et steketermometer? Stek kjøttet til det har 64 grader i kjernetemperatur, og la det hvile til temperaturen ligger på 68–70 grader.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell gulrøttene og betene og kutt dem i grove biter. Skrell rødløken og kutt den i båter. Knus hvitløken med flatsiden av en kniv. Fordel gulrøttene, soppen, betene, rødløken og hvitløken i en stor ildfast form, og vend inn hele kvister med timian og litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i 20-25 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Krydre kjøttet med litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne med litt olje og smør til middels høy varme. Stek kjøttet i ca. 2 minutter på hver side. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek formen i ovnen i 14-18 minutter. La kjøttet hvile i 5-10 minutter før du skjærer det i tynne skiver.
Finhakk persillen. Ha sausen i en liten kjele og varm den opp på lav varme. Vend persillen inn i sausen rett før servering.
Vel bekomme!