Kylling korma med spinat, blomkål, raita og krydret ris
Ny oppskrift
Under 25 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Mandler·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- smør
Basmatiris
125 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Kyllinglårfilet
400 g
Garam masala
½ pakke
Rødløk
½ stk
Blomkål
1 stk
Spinat
50 g
Kormapaste
1 glass
Seterrømme
1 pakke
Raita
150 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ikke skjær bort fettet på kyllinglårfileten. Lårkjøttet har naturlig en høyere fettprosent enn brystfilet, noe som gjør det ekstra saftig og smakfullt!
Skjær kyllingen i biter. Bland kyllingen med ønsket mengde av garam masala-kryddereret i en brødpose. La kyllingen marinere i minimum 5 minutter.
Tilbered risen som anvist på pakken, men ha det tyrkiske krydderet i kokevannet.
Skrell rødløken og finhakk den. Kutt ønsket mengde av blomkålen i små buketter og skyll spinaten i kaldt vann.
Varm opp en kjele med litt smør til middels høy varme. Stek kyllingen i 2-3 minutter, til den har fått en stekeskorpe. Ha i løken og stek videre i 1-2 minutter, til løken er blank. Tilsett halvparten av kormapasten, halvparten av seterrømmen og 1 dl vann, og kok opp. La det hele småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med resten av kormapasten og seterrømmen underveis.
Ha blomkålen i gryten når det gjenstår ca. 5 minutter av koketiden, og vend inn spinaten rett før servering.
Server raitaen til retten.
Vel bekomme!