Kylling korma med spinat, blomkål, raita og krydret ris

Kylling korma med spinat, blomkål, raita og krydret ris

Ny oppskrift
Under 25 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Mandler
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
Basmatiris
125 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Kyllinglårfilet
400 g
Garam masala
½ pakke
Rødløk
½ stk
Blomkål
1 stk
Spinat
50 g
Kormapaste
1 glass
(Sennep, Mandler)
Seterrømme
1 pakke
(Melk, Laktose)
Raita
150 g
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ikke skjær bort fettet på kyllinglårfileten. Lårkjøttet har naturlig en høyere fettprosent enn brystfilet, noe som gjør det ekstra saftig og smakfullt!

Skjær kyllingen i biter. Bland kyllingen med ønsket mengde av garam masala-kryddereret i en brødpose. La kyllingen marinere i minimum 5 minutter.
Tilbered risen som anvist på pakken, men ha det tyrkiske krydderet i kokevannet.
Skrell rødløken og finhakk den. Kutt ønsket mengde av blomkålen i små buketter og skyll spinaten i kaldt vann.
Varm opp en kjele med litt smør til middels høy varme. Stek kyllingen i 2-3 minutter, til den har fått en stekeskorpe. Ha i løken og stek videre i 1-2 minutter, til løken er blank. Tilsett halvparten av kormapasten, halvparten av seterrømmen og 1 dl vann, og kok opp. La det hele småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med resten av kormapasten og seterrømmen underveis.
Ha blomkålen i gryten når det gjenstår ca. 5 minutter av koketiden, og vend inn spinaten rett før servering.
Server raitaen til retten. 
Vel bekomme!