Ovnsbakt kyllingbryst med potetmos, urteolje, stekt rosenkål og banansjalottløk
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Kyllingfilet
350 g
Potetmos
500 g
Rosenkål
200 g
Banansjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Kruspersille
1 pakke
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til potetmosen med litt muskatnøtt for mer smak.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i ca. 2 minutter på hver side, og krydre den med salt og pepper. Skru ned til middels varme, ha i 1 ss smør, og stek kyllingen videre i ca. 2 minutter på hver side. Bruk en spiseskje til å øse det smeltede smøret over kyllingen mens den steker. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek formen i ovnen i 10-12 minutter.
Varm opp potetmosen i en kjele på middels varme under lokk. Rør om innimellom. Smak til med salt og smør før servering.
Kutt endene av rosenkålene, og kutt hver rosenkål i to. Skrell og finhakk banansjalottløken. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek rosenkålene og løken i 2-3 minutter. Krydre med salt.
Skrell og grovhakk hvitløken. Ha persillen, 5 ss olivenolje, hvitløken og saften fra sitronen i et litermål, og kjør blandingen sammen med en stavmikser.
Vel bekomme!