Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- vann
Kjøttdeig
500 g
Tortillalefser
2 pakke
Hjertesalat
1 pakke
Agurk
1 stk
Rødløk
1 stk
Tomat
2 stk
Mais
1 pakke
Guacamole
1 pakke
Tomatsalsa
1 beger
Lettrømme
1 pakke
Revet mozzarella
1 pakke
Nachochips
1 pakke
Three spice
1 pakke
Olje
2 ss
Vann
1 dl
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett finhakket hvitløk og sitron- eller limesaft i guacamolen for mer smak.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttdeigen til den er brun, og bland inn tacokrydderet. Tilsett 1 dl vann, og la blandingen småkoke til krydderet har kokt inn i kjøttet.
Riv bladene av hjertesalaten, skyll dem i kaldt vann, og kutt dem i grove biter. Kutt agurken, tomatene og rødløken i biter, og hell vannet av maiskornene. Smak til guacemolen med salt, pepper og olivenolje.
Pakk tortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 5–6 minutter.
Legg nachochipsene i en ildfast form, dryss over ost og varm det i ovnen, ved siden av tortillaene, i 3–4 minutter.
Fordel grønnsaker, rømme, tomatsalsa og guacamole i separate skåler for servering.
For variasjon kan du lage enchiladas!
Fordel kjøttblandingen i midten av hver tortilla, og rull tortillaene sammen. Legg tortillaene over i en stor ildfast form, og topp dem med tomatsalsaen og osten. Stek formen i ovnen i 10-15 minutter, eller til osten er smeltet og gyllen.
Vel bekomme!