Svinesatay med ananassalat og jasminris
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Peanøtter
Basisvarer:
- Grillspyd (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Jasminris
400 g
Hvitløksmarinerte svinekoteletter
1050 g
Chiliflak
½ pakke
Sataysaus
2 glass
Isbergsalat
1 stk
Ananas
1 stk
Lime
2 stk
Sesamfrø
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grillet ananas er kjempegodt! Kutt ananasen i ca. 1 cm tykke skiver og pensle skivene med olje. Grill ananasskivene i 1-2 minutter på hver side. Dryss over litt flaksalt og chiliflakes. Kutt ananasskivene i terninger, og bland terningene inn i salaten.
Fyr opp grillen.
Tilbered risen som anvist på pakken. La den ferdigkokte risen stå under lokk for å holde den varm hvis den blir ferdig før resten av maten.
Kutt kjøttet i biter og tre bitene på grillspyd. Vend kjøttet i litt olje og krydre det med salt og pepper. Dryss over litt chiliflakes om ønskelig for en sterkere smak.
Kutt salaten i strimler. Skjær av skallet på ananasen og kutt fruktkjøttet i terninger. Ha ananasterningene i en skål, og vend inn salaten, saften fra begge limene, 4 ss olivenolje og 2 ss soyasaus. Smak til med salt, og dryss over sesamfrøene til slutt.
Legg svinespydene på grillen og grill dem på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Pensle på ønsket mengde sataysaus underveis. Kok opp resten av sausen i en kjele, og spe på med litt vann hvis sausen blir for tykk.
Server satayspydene med ananassalaten, risen og resten av sataysausen.
Passer det ikke å grille? Kutt svinekotelettene i strimler, og varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek svinekjøttet i noen minutter på hver side, til det har en gyllen stekeskorpe. Hell over sataysausen og gi det hele et oppkok. Spe på med litt vann om sausen blir for tykk.
Vel bekomme!