Hjemmelagde kjøttboller i fløtesaus med kremet kål, gulrot og ovnsbakte poteter
Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Kjøttdeig
350 g
Sitruskrydder
1/2 pakke
Finsnittet hodekål
250 g
Crème fraîche
1 pakke
Poteter
400 g
Fløtesaus
1 pakke
Rørte tyttebær
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vi velger ofte å skrelle grønnsaker som gulrøtter og poteter. Dropper du skrellingen, kan du spare tid og beholde flere av vitaminene som sitter rett under skallet. I tillegg gir skallet en deilig og jordlig smak som du ellers ville gått glipp av. Bare husk å skylle eller skrubbe grønnsakene godt før bruk!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt hver potet i fire biter. Fordel potetbitene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbitene i ovnen i 20-25 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver.
Bland kjøttdeigen, sitruskrydderet og litt salt og pepper sammen til en jevn deig, og form små boller av deigen. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttbollene i 3-4 minutter, eller til de har en jevn stekeskorpe og er gjennomstekte. Hell fløtesausen over kjøttbollene, kok opp, og ta stekepannen av platen.
Kok opp ca. 5 dl vann med litt salt og 1 ss smør i en kjele. Kok gulrotskivene fra punkt 3 i ca. 5 minutter. Hell deretter av vannet.
Varm opp en stekepanne til høy varme med litt olje. Stek hodekålen i 2-3 minutter. Tilsett crème fraîchen, kok opp og la det småkoke i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server retten med de rørte tyttebærene.
Vel bekomme!