Svineschnitzler med ertekrem, løksmør og ovnsbakte gulrøtter

Svineschnitzler med ertekrem, løksmør og ovnsbakte gulrøtter

3.91 (64)
Under 35 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • egg
  • hvetemel
  • melk
  • olje
  • pepper
  • plastfolie
  • salt
  • smør
Gul løk
1 stk
Kryddersmør
1/2 pakke
(Melk, Laktose)
Svineskiver
300 g
Panko
1 pakke
(Soya, Hvete)
Grønne erter
125 g
Gulrøtter
400 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland inn litt revet parmesan i pankoen for ekstra god smak på schnitzlene!

Sett stekeovnen på 220 grader.
 Skrell gulrøttene og kutt dem i biter. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek gulrøttene i ovnen i 15-20 minutter.
Skrell og finhakk løken. Varm opp en liten kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken i 2-3 minutter, til den er blank. Ha i kryddersmøret, skru ned temperaturen, og hold løksmøret varmt frem til servering.
Legg svineskivene på en skjærefjøl og dekk dem med plastfolie. Bruk en kjele eller en kjevle til å banke kjøttet til det er ca. halvparten så tykt som det var i utgangspunktet.
Knekk et egg i en skål og rør det sammen med en gaffel. Ha 1 dl hvetemel i en dyp tallerken, og ha pankoen i en annen dyp tallerken. Vend svineskivene først i hvetemelet, så i egget og til slutt i pankoen. 
Kok opp ca. 5 dl vann. Kok ertene i ca. 30 sekunder. Sil av vannet, og kjør ertene sammen med 1 ts smør i en blender eller med en stavmikser. Spe på med melk, litt og litt, til ertekremen har ønsket konsistens. Smak til med salt før servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kjøttet i 3-4 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper.
Vel bekomme!