Helstekt kylling med estragonsmør, ovnsbakt sellerirot og potet og ruccoladressing
4.02 (64)
Under 1 time
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Halv kylling
1 stk
Sitruskrydder
1 pakke
Estragon
1/2 bunt
Sellerirot
500 g
Poteter
400 g
Ruccola
50 g
Lettrømme
150 g
Gran Biraghi
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Spar på skroget til kyllingen. Det kan kokes kraft på til en senere middag!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Grovhakk estragonen. Bland estragonen sammen med 1 ss smør. Legg kyllingen på et smurt stekebrett, og fordel estragonsmøret under skinnet på kyllingbrystet. Krydre kyllingen med sitruskrydderet, og stek den i ovnen i 40-45 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Skrell og kutt selleriroten og potetene i biter på ca. 3 x 3 cm. Fordel selleriroten og potetene utover et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 18-20 minutter.
Ha ruccolaen, rømmen og Gran Biraghi-osten i et litermål, og kjør det sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
La kyllingen hvile i 5-10 minutter. Skjær ned langs benet slik at kyllingbrystet løsner fra skroget. Skjær mellom skroget og kyllinglåret slik at låret løsner.
Vel bekomme!