Kyllingfajitas med stekte bønner, guacamole og salsa

Kyllingfajitas med stekte bønner, guacamole og salsa

Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Strimlet kyllingfilet
500 g
Mexican BBQ
2 pakke
(Sulfitt)
Klasetomat
3 stk
Grønn paprika
1 stk
Rød paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Tortillalefser
2 pakke
(Hvete)
Kinesisk hvitløk
1 stk
Koriander
1 bunt
Guacamole
1 pakke
Lime
1 stk
Koriander og kruspersille
1 pakke
Grønn chili
½-1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vask kniv og skjærebrett før du kutter flere grønnsaker. Hvis du ikke vil ha en så sterk salsa del chilien i to og skrap ut frøene.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell rødløken. Kutt paprikaene i skiver og kutt halvparten av rødløken i båter. Fordel kyllingen, rødløken og paprikaene utover i en ildfast form, og vend inn det meksikanske grillkrydderet og litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i 20-25 minutter.
 Skrell hvitløken. Kutt en av tomatene i terninger. Finhakk halvparten av hvitløken og ønsket mengde av korianderen. Bland guacamolebasen sammen med tomaten, hvitløken og korianderen i en serveringsskål, og smak til med salt, pepper og saft fra halve limen.
Kutt resten av tomatene i terninger. Finhakk resten av hvitløken og ønsket mengde av chilien, korianderen og persillen. Kjør hvitløken, chilien, korianderen og persillen glatt med en stavmikser, og vend inn tomatene til slutt. Smak til med saft fra resten av limen og litt salt og pepper.
Pakk hvetetortillaene inn i aluminiumsfolie og varm dem i ovnen i 5-6 minutter.
Sil laken av bønnene og skyll dem i kaldt vann. Kutt resten av rødløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek bønnene og rødløken i 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!