Doble gulrot- og bønneburgere i grove burgerbrød med hummus og salat

Doble gulrot- og bønneburgere i grove burgerbrød med hummus og salat

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Soya
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
Kidneybønner
1 pakke
Gulrøtter
200 g
Panko
1 pakke
(Soya, Hvete)
Tyrkisk krydder
1 pakke
Maisstivelse
1/2 pakke
Grove hamburgerbrød
2 stk
(Gluten, Peanøtter, Nøtter, Sesamfrø, Egg, Laktose)
Hummus
1 pakke
(Sesamfrø, Sulfitt)
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt chili eller cayennepepper i burgerfarsen for mer spicy burgere!

Sett stekeovnen på 220 grader.
 Hell laken av kidneybønnene, og skyll bønnene godt i kaldt vann. Mål opp ca. 2,5 dl bønner (ca. 170 gram). Resten av bønnene kan spares til et annet måltid. Skrell gulrøttene og grovriv dem på et rivjern. Ha bønnene, de revne gulrøttene, pankoen, det tyrkiske krydderet og maisstivelsen i en food processor. Kjør blandingen i food processoren i omtrent et halvt minutt, til du har en grov farse. Smak til med ca. 1 ts salt.
 Varm opp en stor stekepanne med litt olje. Form fire burgere av burgerfarsen, og stek burgerne i 3-4 minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomstekte. La burgerne ligge stille lenge nok til at de får en gyllen stekeskorpe mellom hver gang du snur dem.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2-3 minutter rett før servering.
Kutt enden av hjertesalaten og plukk salatbladene fra hverandre. Skyll salatbladene i kaldt vann, og kutt tomaten i skiver. 
Fyll hvert hamburgerbrød med to burgere og ønsket mengde hummus, tomatskiver og hjertesalat.
Fun fact! 13. mai denne uka er den internasjonale hummusdagen, og vi ferier selvsagt med hummus på menyen!
Vel bekomme!