Torsk i purreløk- og soyasmør med poteter og ovnsbakte gulrøtter med kjørvel
4.01 (82)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Fisk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Poteter
400 g
Gulrøtter
400 g
Kjørvel
1 pakke
Purreløk
1 stk
Torskefilet
375 g
Sitron
1 stk
Fiskekrydder
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt hvitløk i stekepannen når du steker fisken for ekstra god smak!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell gulrøttene og kutt dem i grove biter. Fordel gulrøttene utover et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 18–20 minutter.
Kutt purreløken i to på langs og skyll den godt i kaldt vann. Kutt purreløken i tynne skiver. Finhakk kjørvelen.
Varm opp en kjele med 4 ss smør til middels høy varme. Stek purreløken i 3–4 minutter. Ha i 2 ss soyasaus og saft fra halve sitronen. La smøret stå på lav varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side. Skru ned til middels varme og ha 1 ss smør i stekepannen. Bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker. Krydre med fiskekrydderet, og press over saften fra resten av sitronen.
Vend kjørvelen inn med gulrøttene før servering.
Vel bekomme!