Torsk i purreløk- og soyasmør med poteter og ovnsbakte gulrøtter med kjørvel

Torsk i purreløk- og soyasmør med poteter og ovnsbakte gulrøtter med kjørvel

4.01 (82)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Poteter
400 g
Gulrøtter
400 g
Kjørvel
1 pakke
Purreløk
1 stk
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Sitron
1 stk
Fiskekrydder
1 pakke
(Sennep)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt hvitløk i stekepannen når du steker fisken for ekstra god smak!

Sett stekeovnen på 220 grader. 
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell gulrøttene og kutt dem i grove biter. Fordel gulrøttene utover et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 18–20 minutter.
Kutt purreløken i to på langs og skyll den godt i kaldt vann. Kutt purreløken i tynne skiver. Finhakk kjørvelen.
 Varm opp en kjele med 4 ss smør til middels høy varme. Stek purreløken i 3–4 minutter. Ha i 2 ss soyasaus og saft fra halve sitronen. La smøret stå på lav varme frem til servering. 
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side. Skru ned til middels varme og ha 1 ss smør i stekepannen. Bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker. Krydre med fiskekrydderet, og press over saften fra resten av sitronen.
Vend kjørvelen inn med gulrøttene før servering. 
Vel bekomme!