Ovnsbakt laks med sopprisotto og crème fraîche med gressløk
Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- smør
Banansjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Aromasopp
100 g
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Erter
125 g
Grana Padano
1 stk
Laksefilet
325 g
Gressløk
½ pakke
Crème fraîche
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en mer syrlig smak på risottoen kan du tilsette sitronsaft, hvitvin eller et finhakket eple.
Sett stekeovnen på 180 grader.
Skrell og finhakk banansjalottløken og hvitløken. Børst eventuell jord av aromasoppene, og kutt hver sopp i fire biter. Riv grana padano-osten på et rivjern. Finhakk gressløken.
Varm opp en kjele med 1 ss smør til middels høy varme. Stek løken, hvitløken og soppen i 2-3 minutter, til løken er blank. Tilsett risottorisen og stek videre i ca. 2 minutter. Ha i 1 ss hvitvinseddik, ca. 6 dl vann og halvparten av hønsebuljongen. La risottoen småkoke i 14-18 minutter, til den har en tykk konsistens. Rør om innimellom slik at det ikke svir seg. Vend inn ertene mot slutten av koketiden. Smak til med grana padano-osten, resten av hønsebuljongen og litt salt og pepper.
Bland crème fraîchen sammen med halvparten av gressløken i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper.
Fordel fiskestykkene i en smurt ildfast form, og krydre med litt salt og pepper. Topp fisken med resten av gressløken. Stek fisken i ovnen i 9-11 minutter.
Vel bekomme!