Karbonader med glaserte gulrøtter og helstekte poteter

Karbonader med glaserte gulrøtter og helstekte poteter

Ny oppskrift
Under 35 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Honning
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Delikatessepoteter
300 g
Purre
½–1 stk
Gulrøtter
2 stk
Honning
1 ss
Smør
1 ss
Karbonader
450 g
(Melk, Laktose)
Fløtesaus
200 g
(Selleri, Hvete, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ingefær og gulrot i kombinasjon er aldri feil. Riv 1–2 ts fersk ingefær over gulrøttene samtidig som du har i honningen. Eventuelt kan du bruke syltet ingefær.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsaker.
Vask potetene og ha dem i en ildfast form. Om de er store, del dem i to for å korte ned på steketiden. Drypp over 2 ss olivenolje og krydre med salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek potetene i omtrent 15 minutter. Ta formen ut av ovnen og trykk potetene litt flate med baksiden av en skje. Drypp over 1 ss soyasaus og sett formen tilbake i ovnen. Stek potetene til de er møre, gylne og litt sprø i kantene, i ytterligere 10–15 minutter.
Del purren i to på langs og skyll den godt, kutt den deretter i store biter på skrå. Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Kok gulrøttene nesten møre, omtrent 5 minutter. Kok purrene med gulrøttene de 2 siste minuttene.  Sil av vannet og ha grønnsakene tilbake i kjelen sammen med smør og honning. Om du ikke har honning, kan du bruke sukker i stedet. La grønnsakene surre forsiktig på svak varme til smøret og honningen har satt seg godt rundt dem. Smak til med salt og pepper. 
Ha karbonadene i en varm stekepanne med olje. Stek karbonadene til de er gjennomvarme.
Varm sausen forsiktig i en kjele under omrøring.
Server karbonader med helstekte poteter, glaserte gulrøtter, purre og fløtesaus.
Vel bekomme!