Roede
Fiskesuppe med røkt laks, fennikel, gulrot og dill, servert med langbrød
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Pepper
- salt
Fiskesuppebase
700 g
Gulrøtter
2 stk
Purreløk
1 stk
Fennikel
1 stk
Røkt laks
200 g
Dill
1 pakke
Langbrød av fullkorn
2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett noen spiseskjeer smør i suppen for ekstra god smak!
Sett stekeovnen på 200 grader.
Hell fiskesuppebasen i en kjele og varm den opp på middels varme. Rør om innimellom.
Skrell gulrøttene og riv dem på et rivjern. Skyll purreløken og fennikelen. Kutt fennikelen i tynne staver og kutt ønsket mengde av purreløken i tynne staver. Skjær røkelaksen i mindre biter. Grovhakk ønsket mengde av dillen.
Ha gulrøttene og fennikelen i fiskesuppebasen, og la det hele småkoke i 5-6 minutter, eller til grønnsakene er gjennomkokte. Ha i purreløken det siste minuttet av koketiden, og smak til med salt og pepper.
Varm langbrødene i ovnen i 4-5 minutter.
Topp suppen med røkelaksen og dillen ved servering.
Vel bekomme!