Ovnsbakt torsk med stuede gulrøtter, erter og kokte poteter
Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Laktosefritt smør
- olje
- pepper
- salt
Poteter
400 g
Grønne erter
125 g
Gulrøtter
400 g
Laktosefri melk
2 1/2 dl
Maisstivelse
1/2 pakke
Torskefilet
375 g
Fiskekrydder
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til gulrotstuingen med litt muskatnøtt for ekstra god smak!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i små terninger.
Fordel fisken i en ildfast form, og ha over litt olje, salt og pepper og fiskekrydderet. Stek fisken i ovnen i 8-13 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Varm opp en kjele med 1 ss laktosefritt smør til middels høy varme. Stek gulrotterningene i 3-5 minutter. Hell den laktosefrie melken over gulrøttene og kok opp. Bland maisstivelsen med 3 ss kaldt vann i en kopp. Ha maisjevningen i kjelen, litt og litt mens det småkoker, til sausen har ønsket tykkelse. La sausen småkoke til gulrotterningene er gjennomkokte. Smak til med salt og pepper.
Kok ertene med potetene det siste minuttet av potetenes koketid.
Vel bekomme!