Soppsuppe med salsicciaboller og pitabrød
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul løk
1 stk
Aromasopp
200 g
Portobellosopp
1 stk
Helmelk
5 dl
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Maisstivelse
1 pakke
Salsicciadeig
250 g
Vårløk
½ pakke
Pitabrød
4 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha en skvett rødvin i soppsuppen for ekstra god smak.
Sett stekeovnen på 190 grader.
Skrell og finhakk hvitløken og løken. Kutt soppene i skiver. Skyll vårløken og kutt den i skiver. Bland maisstivelsen sammen med 2 ss vann i en skål.
Varm opp en kjele med litt olje til høy varme. Stek løken, hvitløken og soppen i 4–5 minutter. Ha i melken, steinsopppulveret, hønsebuljongen og 2 ss soyasaus, og kok opp. La suppen småkoke i 5–6 minutter, og kjør den glatt med en stavmikser. Tilsett maisstivelsen, litt og litt, til suppen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. La suppen stå på lav varme frem til servering.
Bruk en liten skje og form små kjøttboller av salsicciadeigen. Dypp skjeen i vann, da vil ikke kjøttdeigen feste seg til skjeen. Ha kjøttbollene i suppen og la dem trekke i ca. 5 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm pitabrødene i ovnen i 3-5 minutter.
Topp suppen med vårløken ved servering.
Vel bekomme!