Ovnsbakt torsk med småpoteter, blomkål, spinatkrem og granateple

Ovnsbakt torsk med småpoteter, blomkål, spinatkrem og granateple

4 (93)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Småpoteter
300 g
Spinat
50 g
Banansjalottløk
1 stk
Crème fraîche
150 g
(Laktose)
Blomkål
1 stk
Granateple
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt finrevet sitronskall (kun det gule) i spinatkremen!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt blomkålen i mindre buketter. Fordel småpotetene og blomkålbukettene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 20 minutter.
Skrell og finhakk banansjalottløken. Skyll spinaten i kaldt vann.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek banansjalottløken i 2-3 minutter, til den er blank. Ha i spinaten, og stek til den faller sammen. Tilsett crème fraîche og 4 ss vann, og gi det hele et oppkok. Ha blandingen over i et litermål og kjør den sammen til en jevn krem med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Hold spinatkremen varm i en liten kjele på lav varme frem til servering.
Krydre fisken med salt og pepper. Stek fisken på brettet sammen med småpotetene og blomkålbukettene de siste ca. 10 minuttene av steketiden.
Kutt bunnen og toppen av granateplet, og kutt det deretter forsiktig på lang med en kniv før du brekker det i to. Ta ut granateplefrøene med fingrene. Strø granateplefrøene over fisken ved servering.
Vel bekomme!