Hvit pizza med karamellisert rødløk, asparges og potetskiver
Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Bløtdyr·
- Sulfitt·
- Lupin·
- Egg·
- Gluten·
- Gluten·
- Soya·
- Nøtter·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- hvetemel
- olivenolje
- pepper
- salt
Rødløk
1 stk
Havrerømme
100 ml
Grønnsaksbuljong
1/2 pakke
Oregano
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1/4 stk
Kikerter
1/2 pakke
Fersk pizzadeig
1 pakke
Asparges
100 g
Potetkrydder
1 pakke
Ruccola
50 g
Potet
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Jo tynnere potetskivene er, jo sprøere og bedre blir de!
Sett stekeovnen på 250 grader, og dekk et stekebrett med bakepapir.
Skrell rødløken og kutt den i to og deretter i så tynne skiver som mulig. Varm opp en stekepanne med litt olivenolje til middels høy varme, og stek løken sammen med en klype salt i minst 15 minutter, eller til den er karamellisert. Rør om av og til.
Hell laken av kikertene, og skyll kikertene i kaldt vann. Skrell og finhakk hvitløken, og plukk bladene av oreganoen. Ha kikertene i et litermål og kjør dem til en jevn masse med en stavmikser. Vend inn havrerømmen, grønnsaksbuljongen, hvitløken og halvparten av oreganobladene. Smak til med salt, pepper og mer hvitløk om ønskelig.
Fjern de nederste 2 cm på hver asparges, og kutt aspargesene i skiver på skrå. Skyll potetene og kutt dem i så tynne skiver som mulig med en skarp kniv, en potetskreller eller et mandolinjern.
Dryss litt mel på stekebrettet med bakepapir og legg pizzadeigen på brettet. Trykk deigen forsiktig utover brettet, eller bruk en kjevle om nødvendig. Spre den hvite sausen utover pizzabunnen med en slikkepott. Fordel først den karamelliserte rødløken, deretter aspargesskivene og til slutt potetskivene på pizzaen. Drypp over litt olivenolje og krydre med potetkrydderet. Stek pizzaen i ovnen i 12-15 minutter.
Grovhakk resten av oreganoen. Strø ruccolaen og oreganoen over pizzaen ved servering.
Om du ønsker det, sprøstek resten av kikertene i en stekepanne eller i ovnen og strø dem over den ferdigstekte pizzaen!
Vel bekomme!