Adams cæsarsalat med kylling og bacon, servert med langbrød
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Gluten·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Baconterninger
150 g
Salatkjøtt av kylling
300 g
Romanosalat
1 stk
Rødløk
1/2 stk
Cæsardressing
1 pakke
Grana Padano
1 stk
Langbrød av fullkorn
2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag krutonger til salaten! Skjær litt brød i terninger. Vend terningene i litt olivenolje og ønsket krydder, og stek dem i ovnen i 6-7 minutter på 220 grader.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Stek baconet i ca. 4 minutter, eller til det er sprøtt og gyllent. Legg baconet til side i en skål.
Ha litt olje i stekepannen, og varm den opp igjen til høy varme. Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i 2-3 minutter, til den er gjennomvarm.
Skyll romanosalaten i kaldt vann, og del den i grove biter. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bland salaten og rødløken i en salatbolle, og vend inn ønsket mengde av cæsardressingen.
Varm langbrødene i ovnen i 2-3 minutter.
Vend kyllingen og baconet inn i salaten, og riv grana padano-osten over salaten ved servering.
Fun fact! Cæsarsalaten ble til på improvisert vis i restauranten til Cesare Cardini i Tijuana på den amerikanske nasjonaldagen i 1924. Innrykket av sultne amerikanere denne dagen var så stort at det ikke fantes nok av de vanlige rettene.
Vel bekomme!