Sesambakt brokkoli, aspargesbønner og nøtter med stekt villris, cherrytomater og ponzusaus
Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Soya·
- Nøtter
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Brokkoli
1 stk
Rødløk
1/2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Grønne bønner
150 g
Purreløk
1/2 stk
Nøttemiks
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Villrisblanding
125 g
Ponzusaus
1 pakke
Cherrytomater
250 g
Egg
2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til med litt limesaft og finrevet fersk ingefær i punkt 4!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell rødløken og hvitløken. Del brokkolien i små buketter, kutt rødløken i båter og finhakk hvitløken. Skyll purreløken og kutt den i grove biter. Fordel brokkolien, rødløken, purreløken, hvitløken og aspargesbønnene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Strø over nøttemiksen og sesamfrøene, og stek brettet i ovnen i 12-15 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek risen i 4-5 minutter. Skyv risen ut mot kantene i stekepannen, og knekk eggene i midten av pannen. Stek en lett eggerøre av eggene, og bland eggerøren inn sammen med risen. Krydre med litt salt og pepper.
Server den stekte villrisen med de ovnsbakte grønnsakene, cherrytomatene og ponzusausen.
Fun fact! Ponzusaus er en søt soyasaus smaksatt med riseddik og yuzu. Yuzu er en japansk sitrusfrukt, og det er denne som gir ponzusausen den karateristiske syrlige smaken.
Vel bekomme!