Nakkekoteletter i sesam- og chilisaus med eggenudler, stekt hjertesalat og agurk- og koriandersalat

Nakkekoteletter i sesam- og chilisaus med eggenudler, stekt hjertesalat og agurk- og koriandersalat

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Agurk
2 stk
Rødløk
1 stk
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Rød chili
2 stk
Lime
1 stk
Nakkekoteletter
1080 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sesam- og chilisaus
2 pakke
(Fisk, Soya, Sesamfrø)
Hjertesalat
2 stk
Eggenudler
2 pakke
(Egg, Hvete)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Starter du grillsesongen tidlig? Tilbered denne retten på grillen! Krydre kjøttet med salt og pepper og grill det på høy varme til det er gyllent og gjennomstekt. Pensle med sesam- og chilisausen underveis. Kutt hjertesalatene i to og grill dem i 2-3 minutter. Ha på litt smør før servering.

Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Skrell rødløken. Kutt agurkene i staver og rødløken i båter. Finhakk korianderen fra urtepakken og kutt ønsket mengde chili i tynne skiver. Finriv skallet fra limen (kun det grønne) på et rivjern. Bland sammen 5 ss olivenolje, 3 ss soyasaus, limeskallet og saften fra limen i en skål. Bland rødløken, agurken, korianderen og chilien sammen i en skål, og vend inn soya- og limeblandingen.
Skjær kjøttet i ca. 1,5 cm brede strimler. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne med 2-3 ss olje til høy varme, og ha kjøttet i stekepannen. La kjøttet ligge stille og steke i et par minutter, til det har fått en gyllen stekeskorpe. Vend litt på kjøttet, og stek det videre i et lite minutt. Tilsett hvitløken og sesam- og chilisausen, og gi det hele et oppkok. Ha kjøttet til side i en skål eller på et fat for servering, og skyll stekepannen.
Kutt hjertesalatene i to på langs. Ha litt olje i stekepannen fra punkt 3 og varm den opp til høy varme. Stek hjertesalatene i stekepannen, med snittflaten ned, i et par minutter. Salaten skal fortsatt være sprø, men snittflaten skal være gyllen. Ha litt smør i stekepannen rett før servering, og krydre med salt og pepper.
Server nakkekotelettene med nudlene, agurk- og koriandersalaten og den stekte hjertesalaten. 
Vel bekomme!