Pannestekt torsk med gulrøtter, knuste persillepoteter og soya- og kryddersmør
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel (kan sløyfes)
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Poteter
1000 g
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Kryddersmør
2 pakke
Banansjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Gulrøtter
1000 g
Torskefilet
1000 g
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok gulrøttene i to minutter, hell av vannet og stek gulrøttene i en stekepanne sammen med 1 ss smør, litt av hvitløken og 1 ss honning. Topp med litt finhakket persille før servering.
Skyll potetene i kaldt vann og kok dem i en kjele med lettsaltet vann i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i kryddersmøret. Varm kryddersmøret til det småkoker, og la det småkoke til det har en nøtteaktig lukt og en gyllen brunfarge. Rør om innimellom. Ta kjelen av platen når smøret er brunet.
Skrell og finhakk banansjalottløken og ønsket mengde av den halve hvitløken. Finhakk persillen fra urtepakken.
Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Ha gulrotstavene i en vid kjele og hell over nok vann til at gulrøttene dekkes. Tilsett 3 ss smør og litt salt og pepper. Ha på et lokk og gi det hele et oppkok. La gulrøttene koke i 6-8 minutter, eller til de er møre.
Krydre fisken med salt og pepper. Ha 2 ss mel i en vid skål, og vend fiskestykkene i melet. Varm opp en stekepanne med litt smør til middels høy varme, og stek fisken i 4-5 minutter på hver side, eller til den er gyllen og gjennomstekt. Press litt saft fra sitronen over fisken rett før servering.
Knus potetene lett med en gaffel. Vend inn den finhakkede persillen og 4 ss smør, og smak til med salt og pepper.
Varm opp kryddersmøret igjen når fisken og grønnsakene er ferdige, og vend inn banansjalottløken, hvitløken og 2 ss soyasaus.
Vel bekomme!