Søtpotetsuppe med kokosmelk og kylling, servert med vårløksalsa og stekte glutenfrie brødskiver
Ny oppskrift
Under 45 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Gul løk
1/2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Ingefær
1 bit
Søtpoteter
2 stk
Gulrot
1 stk
Kokosmelk
165 ml
Hønsebuljong
1 pakke
Salatkylling
300 g
Vårløk
1 pakke
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Olivenolje
Glutenfrie brødskiver
2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket chili i suppen.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk løken, hvitløken og ønsket mengde av ingefæren. Skrell søtpotetene og gulroten og kutt dem i grove biter.
Varm opp en vid kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken, hvitløken og ingefæren i 2-3 minutter til løken er blank. Rør inn buljongen og ha i søtpotetene og gulrøttene. Spe på med kokosmelken og 4 1/2 dl vann. Kok opp og la suppen småkoke i 15-20 minutter, eller til grønnsakene er møre. Kjør suppen glatt med en stavmikser.
Ha kyllingen i søtpotetsuppen, og la den trekke i ca. 10 minutter. Smak til med salt, pepper og saften fra limen.
Kutt vårløken i tynne skiver. Skyll og finhakk korianderen. Bland sammen vårløken, korianderen, 3 ss olivenolje og saften fra limen i en skål.
Ha litt olivenolje, salt og pepper på brødskivene og stek dem i ovnen i ca. 2 minutter.
Grovhakk resten av korianderen, og server korianderen, brødskivene og vårløksalsaen til retten.
Vel bekomme!