Søtpotetsuppe med kokosmelk og kylling, servert med vårløksalsa og stekte glutenfrie brødskiver

Søtpotetsuppe med kokosmelk og kylling, servert med vårløksalsa og stekte glutenfrie brødskiver

Ny oppskrift
Under 45 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olivenolje
    • olje
    • pepper
    • salt
    Gul løk
    1/2 stk
    Kinesisk hvitløk
    1/2 stk
    Ingefær
    1 bit
    Søtpoteter
    2 stk
    Gulrot
    1 stk
    Kokosmelk
    165 ml
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Salatkylling
    300 g
    Vårløk
    1 pakke
    Koriander
    1 bunt
    Lime
    1 stk
    Olivenolje
    Glutenfrie brødskiver
    2 stk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt finhakket chili i suppen.

    Sett stekeovnen på 220 grader.
    Skrell og finhakk løken, hvitløken og ønsket mengde av ingefæren. Skrell søtpotetene og gulroten og kutt dem i grove biter. 
     Varm opp en vid kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken, hvitløken og ingefæren i 2-3 minutter til løken er blank. Rør inn buljongen og ha i søtpotetene og gulrøttene. Spe på med kokosmelken og 4 1/2 dl vann. Kok opp og la suppen småkoke i 15-20 minutter, eller til grønnsakene er møre. Kjør suppen glatt med en stavmikser. 
    Ha kyllingen i søtpotetsuppen, og la den trekke i ca. 10 minutter. Smak til med salt, pepper og saften fra limen. 
     Kutt vårløken i tynne skiver. Skyll og finhakk korianderen. Bland sammen vårløken, korianderen, 3 ss olivenolje og saften fra limen i en skål.
    Ha litt olivenolje, salt og pepper på brødskivene og stek dem i ovnen i ca. 2 minutter.
    Grovhakk resten av korianderen, og server korianderen, brødskivene og vårløksalsaen til retten.
    Vel bekomme!