Falafelboller i hvetetortillas med stekte grønnsaker og tzatziki
Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Falafelmiks
400 g
Rød paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Spisskål
1 bit
Maiskorn
1 pakke
Hvetetortillaer
1 pakke
Tzatziki
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn 1-2 ss olivenolje i falafeldeigen for et saftigere resultat.
Sett stekeovnen på 175 grader.
Tilbered falafelmiksen som anvist på pakken.
Skyll paprikaen og kutt den i staver. Skrell rødløken og kutt den i to og deretter i skiver. Kutt spisskålen i tynne strimler, og hell vannet av maiskornene. .
Pakk tortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i ca. 10 minutter.
Rull små boller av falafeldeigen, og trykk bollene litt flate. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek falafelene i ca. 4 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Varm opp en vid kjele med litt olje til høy varme. Stek paprikaen, rødløken og spisskålen i et par minutter, til løken er blank. Vend deretter inn maiskornene og krydre med salt og pepper.
Lag wraps av tortillaene fylt med falafelene, grønnsakene og tzatzikien, eller server tzatzikien ved siden av.
Grilltips! Lag en grillpakke av grønnsakene. Pakk grønnsakene inn i aluminiumsfolie sammen med litt olje, salt og pepper, og grill pakken i 8-10 minutter.
Vel bekomme!