Stirfry med karbonadedeig
brokkoli, jasminris og stekt eggNy oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Jasminris
270 g
Brokkoli
1 stk
Rødløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Karbonadedeig
500 g
Sesam- og chilisaus
1 pakke
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Egg
4 stk
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Chiliflak
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 585 kcal
- Fett:
- 15 g
- Karbohydrater:
- 69 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også vispe sammen eggene i en bolle, og steke det sammen med grønnsakene i steg 3 hvis du heller ønsker det.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Del brokkolien i små buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Skrell og skjær løken og gulrøttene i tynne skiver. Skrell og finhakk hvitløken.
Varm opp en wokpanne eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter og ha i brokkolien, gulrøttene og løken. Krydre med litt salt og pepper, og stek videre i 2–3 minutter til kjøttet er gjennomstekt. Tilsett hvitløken, sesam- og chilsausen og teriyakisausen, og la det stå på svak varme til resten av retten er klar.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Knekk eggene i pannen, og stek dem i 2–3 minutter, til eggehviten har stivnet, men eggeplommen er rennende. Krydre med litt salt og pepper.
Skyll og grovhakk korianderen og kutt limen i båter. Topp retten med koriander og chiliflak, og server limebåtene ved siden av.
Vel bekomme!