Fiskeboller i hvit saus med kokte poteter, råkostsalat og sprøstekt bacon

Fiskeboller i hvit saus med kokte poteter, råkostsalat og sprøstekt bacon

Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Poteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Eple
1 stk
Fiskeboller med purreløk
400 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Lettmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Bacon
150 g
Sitron
1 stk
Smør
Hvetemel
Salt
Pepper
Sukker
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server retten med karri!

Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell gulrøttene og riv dem og eplet på et rivjern. Ha råkosten i en serveringsskål, bland inn 1 ts sukker og smak til med saften fra sitronen. 
Hell kraften fra fiskebollepakken i vasken.
Smelt 3 ss smør i en stor kjele, og visp inn 3 ss hvetemel. Spe på med 5 dl melk, litt og litt, under omrøring. Gi sausen et oppkok, og la den småkoke under omrøring i 2-3 minutter, til den har tyknet. Smak til med salt og pepper.
Ha fiskebollene i sausen, og la dem trekke på lav varme i ca. 5 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og stek baconet i ca. 3 minutter, til det har fått litt farge.
Fun fact! Roald Amundsen provianterte med fiskeboller på polekspedisjonen til Nordøstpassasjen mellom 1918 og 1924.
Vel bekomme!