Lammestek med rødvinssaus og ovnsbakte potetbåter, gulrøtter og sellerirot
Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Potetkrydder
1 pakke
Sellerirot
300 g
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Minisjampinjong
100 g
Purreløk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sous vide-lammestek
450 g
Rødvinssaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok grønnsakene i lettsaltet vann med litt smør for å spare tid.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 25-30 minutter, til de er gjennomstekte og gylne. Vend inn potetkrydderet før servering.
Skrell selleriroten, gulrøttene og rødløken og kutt dem i grove biter. Skyll purreløken i kaldt vann, og kutt den i tynne skiver. Kutt soppene i to. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel grønnsakene i en ildfast form, og topp med litt olje og noen klatter smør. Stek grønnsakene i ovnen i 20-25 minutter.
Hell sjyen fra pakken med lammesteken over i en kjele. Skjær lammesteken i skiver, og legg skivene oppå grønnsakene i formen fra punkt 3 de siste 10-15 minuttene av steketiden.
Ha rødvinssausen i kjelen med sjyen fra punkt 4 og varm den opp på lav varme.
Vel bekomme!