Tacogryte med sorte bønner servert med basmatiris og rømme

Tacogryte med sorte bønner servert med basmatiris og rømme

Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Basmatiris
125 g
Grønn paprika
1 stk
Banansjalottløk
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Kjøttdeig
350 g
Hakkede tomater
1 boks
Three spice
1/2 pakke
Oksebuljong
1/2 pakke
Lime
1 stk
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Tobladssalat
50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tacokrydderet kan være sterkt for sarte ganer, så smak deg frem!

Tilbered risen som anvist på pakken.
Rens paprikaen og kutt den i terninger. Skrell og finhakk banansjalottløken. Hell laken av bønnene og skyll bønnene i kaldt vann.
 Varm opp en stor stekepanne eller en kjele med litt olje til full varme. Stek kjøttdeigen i ca. 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen med en stekespade, tilsett løken og paprikaen og stek videre i 2-3 minutter. Ha i bønnene, de hakkede tomatene, tacokrydderet og oksebuljongen, og la det hele småkoke i ca. 10 minutter. 
Kutt limen i båter. Ha tobladssalaten i en serveringsskål og smak til med olje, salt og pepper. Server tacogryten med limebåtene, salaten, risen og rømmen.
Vel bekomme!